Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Diyarbakır’dan petrol fışkırıyor 03 Mart 2009  (Okunma Sayısı 486 defa)
timeMart 03, 2009, 09:45:03 ÖS #0
destina
Aşırı Karizmatik Üye
*

Üyelik Bilgileri

Diyarbakır’da sondaj çalışmalarını sürdüren TPAO, Türkiye’nin en büyük petrol rezervini buldu. Bölgede 3 kuyu açtıklarını belirten TPAO Genel Müdürü Uysal “Bu bölge Türkiye’nin en önemli petrol üretim sahalarından biri olacak” dedi...

TPAO’dan müjde! Diyarbakır’ın Taştan Köyü’nün 10 haneli Güzel mezrasında sondaj çalışmalarını yürüten TPAO, Türkiye’nin şu ana kadar tespit edilen en büyük petrol rezervini buldu. Çalışmalar sürüyor Bin 800 metrede ulaşılan petrol rezervinin, yaklaşık 16 milyon varil ham petrol kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor. 26 gravitelik petrolün çıktığı sahada incelemelerde bulunan TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, bölgede Perenco şirketi ile ortak arama-üretim faaliyeti sürdürdüklerini belirterek, “Şu ana kadar 3 kuyu açtık. 4 ve 5. kuyuların hazırlığı da tamamlandı. Bu bölge Türkiye’nin en önemli petrol üretim sahalarından biri olacak. Diyarbakır’da 16 milyon varil petrolün yarısı Perenco, yarısı Türk Petrolleri’nin olacak. Türkiye’nin yıllık 200 milyon varil petrol tüketimini düşünürsek, 16 milyon varil rezerv az gelebilir ancak, bu rezervler Türkiye standartlarında çok önemlidir. TPAO olarak bu alanlarda elde ettiğimiz gelirlerle farklı alanlardaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Dicleliyiz.biz sizlerin yardımlarıyla büyüyecektir..lütfen katılılımcı olunuz..
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: